--2-- Si-ca---fapt-divers!-Valabil-doar-pentru-cei-ce-doresc-sa-devina-colaboratori-METABOND NEAMT


   
 
Home Contact Abonare Mobil

 arata telefon , arata mobil
 arata email
            CAUTA

 METABOND NT (Neamt&RO)
duminica, 05 Mai 2024 | 19:56
 
 


Regulament de Colaborare

Si ca...fapt divers! Valabil doar pentru cei ce doresc sa devina colaboratori METABOND

reclama

  Si ca...fapt divers! Valabil doar pentru cei ce doresc sa devina colaboratori METABOND

Regulament de colaborare

(Anexă la Contractul de Colaborare)

    Metabond Magyarorszag Kft. Și S.C. Import Export Noemi S.R.L. (în continuare Administrator), distribuitorul unic al produselor Metabond în Europa de Est, coordonează activitatea Rețelei de Distribuție Metabond (în cele ce urmează RDM), înființat la data de 13.05.1994.

   Obiectivul S.C. Import Export Noemi S.R.L. - ca distribuitor unic al produselor Metabond în România - este ca, în limita posibilităților, să asigure, în cel mai bun mod, pentru Colaboratorii RDM necesarul de produse Metabond și să coordoneze RDM și conducătorii acesteia în România.

1. Generalități

1.1.Condiția relației juridice:

Poate să fie membru în RDM orice persoană fizică care a împlinit 16 ani și orice persoană juridică, cu condiția încheierii Contractului de Colaborare cu RDM și cu condiția să poată ridica retribuția lunară pe bază de factură fiscală emisă către Administrator. Contractele încheiate se pot prelungi. Linia de sponsori nu se poate schimba, decât după expirarea contractului de colaborare (primii doi ani) și staționarea timp de un an a colaboratorului (fără activitate în RDM).

Cumpărătorul Permanent poate schimba modul de contractare și să devină Colaborator cu menținerea punctajului anterior și al sponsorului, cu condiția ca să cumpere Setul de colaborator. 

1.2. Colaborare:

Colaboratorul va lucra individual, neavând obligații în privința distribuirii sau a organizării de rețea, fără însă să dăuneze intereselor RDM, pe cheltuiala și riscul lui. Totodată, are obligația de a respecta legile țării în vigoare și răspunde legal pentru activitatea sa. Colaboratorul nu are limite geografice în munca sa, RDM neîncheind contracte de exclusivitate pe teritoriul țării.

1.3. Teritoriile construcției de rețea:

Colaboratorul are dreptul de a-și dezvolta afacerea în țările în care RDM are contract internațional MLM (în momentul de fată, în România, Ungaria). În aceste țări Colaboratorii pot construi rețea de distribuție internațională, iar Administratorul - contra facturii fiscale - va achita comisionul aferent activității lor, conform legilor țării în vigoare. Astfel, Colaboratorul nu este nevoit să deschidă firmă proprie în cealaltă țară.

1.4. Acte și declarații juridice, reprezentare:

În privința contractelor comerciale și de transport, Colaboratorul nu este îndreptățit de a da acte și declarații în numele RDM. Pentru emiterea de acte și declarații cu caracter juridic este îndreptățit numai Administratorul. În caz de reclamații în țările cu contract internațional MLM, numai Administratorul poate decide.

Colaboratorul, prin semnarea Contractului de Colaborare este de acord să nu folosească RDM pentru comercializarea altor produse, respectiv pentru alte țeluri. Informațiile interne primite de la RDM le va trata cu confidențialitate, și nu le va transmite altor firme sau concurenței. Colaboratorul nu are voie să folosească pe cărțile de vizită, în reclame etc. următoarele formulări: reprezentant METABOND, reprezentanță generală, reprezentant teritorial etc. Se va folosi numai formularea corespunzătoare nivelului realizat în cadrul RDM (distribuitor, conducător rețea, conducător comercial, director comercial etc.), respectiv în cazul deținătorilor de depozite se va folosi formularea ”conducător depozit METABOND”. În cazul unor expoziții sau conferințe de specialitate, târguri, indiferent de nivelul acestora, intenția de participare se va aduce la cunostința Importatorului, prin intermediul Directorului Comercial sau prin conducătorul depozitului. Această activitate este valabilă și în cazul unor reclame pe posturile locale de televiziune sau radio. Fac excepție instituțiile de mas-media naționale, unde numai Administratorul are competența de a face reclamă produselor METABOND. La expunerea produselor din RDM în orice tip de reclamă, se pot afișa doar prețurile recomandate de orice membru al RDM.

1.5 Condițiile încheierii Contractului de Colaborare:

Aderarea la RDM – așa cum se vede și în formularul Contractului de Colaborare – poate fi făcută de persoane fizice sau juridice.

Persoanele fizice, prin semnarea Contractului de colaborare, convin și asupra faptului că produsele Metabond le va cumpăra doar pentru consumul propriu, nu și  pentru revânzarea lor. Colaboratorii pot comercializa produsele RDM doar prin respectarea legilor țării în vigoare.

Condițiile încheierii Contractului de Colaborare sunt următoarele:

- Semnarea Contractului de Colaborare după completarea în întregime a acestuia;

- Cumpărarea Setului de colaborator care conține: taxa de membru RDM pentru un an, un flacon de Metabond Gold 250 ml, o mapă de colaborator, o cartelă având un cod numeric, acest cod fiind numărul de înregistrare și evidență al Colaboratorului;

- Recomandare din partea unui Colaborator înregistrat, sponsorul, semnătura și datele acestuia în rubricile corespunzătoare Colaboratorului direct ale contractului; să nu figureze cu cel puțin un an înainte în registrele RDM, decât – eventual - pe aceeași linie sponsorială.

1.6. Transmiterea dreptului de colaborator:

Vânzarea societăților atrage după sine continuitatea de drept. Dreptul de colaborator nu se poate vinde. Dreptul de colaborator se poate transmite firmelor înființate de Colaborator. Pe baza cererii scrise, Colaboratorul are dreptul pentru schimbarea numelui colaboratorului, dar numai în cadrul familiei. De asemenea, Colaboratorul poate numi un responsabil. Dreptul de colaborator se poate moșteni. În cazul în care un Colaborator decedat nu are moștenitori, concomitent cu expirarea lunii de referință, expiră și dreptul de colaborator. Rețeaua lui proprie se conectează la treapta superioară.

Colaboratorul, până la rezilierea contractului său, nu are voie de a schimba linia de sponsor, iar noi contracte poate încheia numai pe linia lui de sponsori.

1.7. Preavizul:

Pentru încetarea relației contractuale între părțile contractante, preavizul este de o lună, fiind însoțit de motivare scrisă. Administratorul are drept de desfacere imediată a contractului în cazul în care se stabilește: încălcarea gravă de către Colaborator a prezentului Regulament de Colaborare sau periclitarea intereselor RDM sub orice formă, comercializarea produselor sub prețul de colaborator stabilit în Tabelul de preț, respectiv conform condițiilor de la punctul 1.8.

1.8. Termenul de valabilitate a Contractului de Colaborare:

Contractul de Colaborare este valabil până la data de 12 decembrie a anului calendaristic următor semnării acestuia și se poate prelungi prin plata cotizației de membru. Contractul își pierde valabilitatea în cazul neachitării la termen a cotizației anuale. Termenul de achitare a cotizației pentru anul următor este 30 noiembrie, cu majorare până la 20 ianuarie, anul următor. Dacă colaboratorul are comision de încasat, cotizația anuală se scade din valoarea acestuia, dacă Colaboratorul nu decide altfel. Dacă nu dorește să-și reînnoiască Contractul de Colaborare, trebuie să depună cerere la Administrator.

Valoarea cotizației se stabilește de către Administrator pentru fiecare an. În urma încetării calității de membru în RDM, statutul de membru se poate redobândi numai prin semnarea unui nou Contract de Colaborare cu toate demersurile de la pct. 1.7. În acest caz, Colaboratorul va primi un nou număr de înregistrare și își va începe construirea rețelei de început.

1.9. Pregătiri profesionale și alte evenimente asigurate de către RDM:

Pentru membri: toate evenimentele și pregătirile organizate de RDM, indiferent că sunt gratuite sau contra cost.

Pe bază de invitație:

- Pregătiri și evenimente speciale

- Conferință pentru Conducători de rețea; pregătire cu durata de 2 zile pentru toți cei care au realizat nivelul de Conducător de rețea și, în urma invitației, și-au manifestat din timp intenția de participare.

- Conferință pentru Conducătorii comerciali; pregătire cu durata de 3 zile pentru toți cei care au realizat nivelul de Conducător comercial și, în urma invitației, și-au manifestat din timp intenția de participare.

Cheltuielile ocazionate de deplasările făcute la seminarii, solicitările speciale la fața locului (mâncare, băuturi etc.), precum și alte prestații necuprinse în program, vor fi suportate de către Colaboratori.

2. Cariera

2.1. Încadrare și remunerare:

Încadrarea se face în exclusivitate pe baza realizărilor Colaboratorului, luând în considerare, de asemenea, realizările Colaboratorilor introduși în sistem de către Colaboratorul respectiv și de Clienții permanenți. Realizările unui Colaborator se exprimă prin punctaj. Mod de calcul: punctele acumulate de către Colaboratorii direcți din rețeaua proprie și de Clienții permanenți, însumate cu punctele din rulajul propriu. Punctajul aferent diferitelor produse este cuprins în Tabelul de prețuri valabil, eliberat de Administrator. Valorile din Tabelul de prețuri sunt valabile cu plata pe loc. La fiecare început de lună, punctele se adună cu punctele existente la sfârșitul lunii precedente, realizându-se o însumare continuă, neexistând posibilitatea de anulare a acestora. În cazul încetării unui Contract de Colaborator, cei din rețeaua proprie a acestuia vor fi conectați la treapta imediat superioară a rețelei respective. Nu se pot efectua schimburi de nivele în cursul lunii, toate calificările făcându-se la sfârșitul lunii precedente. Comisioanele Colaboratorilor se calculează pe baza Tabelului de carieră valabil.

2.2. Posibilități de avansare:

În baza Tabelei de carieră există 12 categorii. Condițiile de realizare a acestora sunt:

Nivelele I-V:

- devine colaborator de categoria 1          - în mod automat fiecare persoană fizică sau juridică, din momentul în care a intrat într-o relație juridică în calitate de colaborator RDM (nu Client permanent)

- devine colaborator de categoria 2          - cel care a acumulat 1300 puncte

- devine colaborator de categoria 3          - cel care a acumulat 9100 puncte

- pentru obținerea categoriei 4                 - sunt necesare 39000 puncte și 3 colaboratori de categoria 3 din rețeaua proprie, fiecare dintre ei pe altă linie de rețea. Colaboratorul de categoria 4 are dreptul de a folosi titulatura de Conducător de rețea, putând utiliza această titulatură în mod oficial (cărți de vizită, ștampilă etc.).

- pentru obținerea categoriei 5                 - sunt necesare 260000 puncte și 3 colaboratori de categoria 4 din rețeaua proprie, fiecare dintre ei pe altă linie de rețea. Colaboratorul de categoria 5 are dreptul de a folosi titulatura de Conducător Comercial, putând utiliza această titulatură în mod oficial (cărți de vizită, ștampilă etc.).

Nivelele calificate:

Condiția parțială atingerii categoriei cu sumă de drept, este achiziționarea a 1100 puncte personale, puncte care includ și punctele aferente încheierii contractelor directe.

- pentru obținere categoriei de Director Comercial 5+:           - este necesar un rulaj de cel puțin 30000 puncte în luna respectivă și 2 Conducători comerciali, fiecare pe linie sponsorială separată

- pentru obținerea categoriei Director Comercial ,,Fier”         - este necesar un rulaj de cel puțin 80000 puncte în luna respectivă și 3 Conducători Comerciali din rețeaua proprie, fiecare dintre ei pe altă linie de rețea.

- pentru obținerea categoriei Director Comercial ,,Bronz”      - este necesar un rulaj de cel puțin 150000 puncte în luna respectivă și 5 Conducători Comerciali din rețeaua proprie, fiecare dintre ei pe altă linie de rețea.

- pentru obținerea categoriei Director Comercial ,,Argint”     - este necesar un rulaj de cel puțin 230000 puncte în luna respectivă și 8 Conducători Comerciali din rețeaua proprie, fiecare dintre ei pe altă linie de rețea.

- pentru obținerea categoriei Director Comercial ,,Aur”         - este necesar un rulaj de cel puțin 320000 puncte în luna respectivă și 10 Conducători Comerciali din rețeaua proprie, fiecare dintre ei pe altă linie de rețea.

- pentru obținerea categoriei Director Comercial ,,Titan”       - este necesar un rulaj de cel puțin 430000 puncte în luna respectivă și 13 Conducători Comerciali din rețeaua proprie, fiecare dintre ei pe altă linie de rețea.

- pentru obținerea categoriei Director Comercial ,,Platină” - este necesar un rulaj de cel puțin 550000  puncte în luna respectivă și 15 Conducători Comerciali din rețeaua proprie, fiecare dintre ei pe altă linie de rețea.

Pentru categoriile la care sunt necesare anumite structuri proprii (4, 5, Directori Comerciali) colaboratorii calificați nu trebuie să fie neapărat legături directe cu sponsorii lor, pot să fie și în adâncime. Pe o linie de rețea se poate lua în considerare numai un singur calificativ.

Fiecare își păstrează punctele obținute (excepție fac categoriile de vârf, unde deja nu are nici o importanță) și după decontul lunar și, de asemenea, se păstrează și categoria obținută, împreună cu bonificațiile aferente rulajului propriu și rețelei. Trecerea la o nouă categorie se face după încheierea de la sfârșitul lunii. Calificarea Colaboratorilor peste categoria de Director Comercial (categorii de vârf), este funcție numai de realizările din luna respectivă; nu este influențată de categoriile obținute anterior. RDM nu exclude posibilitatea înființării unor categorii noi, în vederea dezvoltării rețelei.

2.3 Colaboratorul are următoarele drepturi:

Procurarea produselor METABOND la un preț redus; cooptarea de noi Colaboratori sau Cumpărători permanenți; în baza analizei rezultatelor lunare, beneficiază de bonificații diverse, conform legislației în vigoare aferente persoanelor fizice sau juridice; beneficiază de pregătiri gratuite conform categoriei obținute și de cadouri (vezi pct. 2.5).

În cazul încetării Contractului de colaborator pentru o legătură directă, beneficiază de conectarea rețelei proprii a acestuia în mod direct la rețeaua proprie. Colaboratorii activi sunt interesați și îndreptățiți, pentru a-și sprijini Colaboratorii proprii, atât teoretic, cât și practic, prin transmiterea rapidă și punctuală a informațiilor.

Colaboratorul va lucra de sine stătător în nume propriu, pe cheltuială proprie și propriul risc. Cu semnarea Contractului de Colaborare, Colaboratorul declară, că se supune legislației în vigoare din România din punct de vedere financiar și juridic și își asumă toată răspunderea legată de activitatea proprie în RDM.

2.4 Câștigul Colaboratorului are următoarele componente:

a. În cazul cumpărării directe: diferența dintre prețul redus al produsului și comisionul pentru vânzarea directă, corespunzător categoriei de încadrare;

b. Câștig în urma randamentului colaboratorului introdus în sistem, câștig în urma diferenței de categorie dintre Colaborator și Colaboratorii lui (dacă această diferență există) conform Tabelei de carieră în vigoare, cu condiția ca vânzarea directă în aceea lună să fie de cel puțin 260 puncte (punctele provenite din introducerea Colaboratorilor noi în sistem se consideră puncte directe). În cazul nerealizării acestora, comisionul de rețea se va acorda primului Colaborator de categorie cel puțin egală (dar care a realizat cel puțin 260 puncte proprii în luna respectivă), aflat pe aceeași linie de rețea, deasupra celui care nu a realizat punctajul respectiv.

c. Comision în urma Clienților permanenți introduși în rețea de către Colaborator, adică diferența dintre categoria proprie și categoria 1 (Clienții permanenți vor fi întotdeauna la categoria 1);

d. Suma de drept, după rulajul grupului calificat, se calculează lunar pe baza Tabelului de carieră valabil. Comisionul după grupa calificată se calculează lunar pentru rulajul grupului. Și comisionul calificat se achită în cazul diferenței de niveluri existente și se calculează după diferențele de nivel ale colaboratorilor din grup. La categorii egale nu se acordă suma de drept (ex. la cat. Argint suma de drept după un grup Argint aflat în structură este 0%).

e. Bonusul de fidelitate, care se achită la nivelele superioare pe baza Tabelului de carieră, pct.2.5, la îndeplinirea condițiilor, o dată pe an.

2.5. Condițiile calculării bonusului colaboratorilor:

Fiecare Colaborator este îndreptățit la încasarea comisionului lunar pe baza scrisorii de decontare primite de la Administrator.

La nivelele directoriale se calculează lunar comisionul pe baza Tabelului de carieră valabil din fiecare lună și bonusul de fidelitate:

Bonusul de fidelitate se achită anual în luna decembrie pe baza facturii emise de Directorul Comercial cu sumă de drept. Acest tip de bonus se calculează lunar dar se poate achita în luna decembrie, însumând bonificațiile fiecărei luni a anului în curs, dacă Administratorul îndreptățește Colaboratorul după următoarele considerente:

A.Punctajul mediu anual trebuie să fie egal sau mai mare față de punctajul mediu din anul precedent (pentru perioada ianuarie-decembrie). În cazul atingerii nivelului de Director Comercial în anul în curs, această condiție se presupune realizată, perioada neavând bază de comparație.

B.Directorul Comercial cu sumă de drept trebuie să prezinte activitate în RDM și să participe activ la cel puțin 2 evenimente ale RDM organizate în acel an.

C.Directorul Comercial cu sumă de drept trebuie să organizeze în grupa proprie regulat, dar cel puțin de 2 ori pe ani, pregătire cu cel puțin 30 membri prezenți, unde, cu activitatea sa de organizare, de prezentare și cooperare personală, își ajută colaboratorii în dezvoltarea personală.

D.În cazul condiției de forță majoră, Administratorul decide factorii externi care au influențat activitatea Directorului Comercial  și îi ia în calcul la achitarea bonusului de fidelitate.

Cadouri:

În funcție de categoriile obținute în urma rezultatelor, Colaboratorii beneficiază de următoarele cadouri:

- la obținerea categoriei 4: un stilou de valoare cu ștampilă și un seminar de pregătire de 2 zile;

- la obținerea categoriei 5: un ceas și un seminar de 3 zile;

- la obținerea categoriei 5+: 300 EUR;

- la obținerea categoriei Fier: 1000 EUR și o insignă;

- la obținerea categoriei Bronz: 1700 EUR și o insignă;

- la obținerea categoriei Argint: 3000 EUR și o insignă;

- la obținerea categoriei Aur: 9000 EUR și o insignă;

- la obținerea categoriei Titan: 12000 EUR și o insignă;

- la obținerea categoriei Platină: 15600 EUR și o insignă.

Câștigurile și cadourile nu sunt afectate de inflație. Preluarea cadourilor se face cu ocazia pregătirilor din luna următoare calificării. În caz de absență motivată scrisă, preluarea poate să aibă loc în luna următoare. La preluarea cadourilor categoriilor 4 și 5 au dreptul colaboratorii care au participat personal la pregătire de bază și de prezentator organizată de RDM și dispun de Diploma de prezentator. În lipsa acestora, colaboratorii au dreptul doar la preluarea comisionului fixat în Tabela de carieră. Colaboratorii, după obținerea categoriei 4 sau 5, au la dispoziție 6 luni pentru promovarea în obținerea diplomei de prezentator și participarea la pregătire.

De asemenea, invitațiile pentru seminarii gratuite sunt valabile numai pentru seminarul respectiv. În caz de motivare scrisă, invitația se repetă pentru următorul seminar, dar mai departe, acest lucru nu mai este posibil.

Administratorul își rezervă dreptul de a acorda premii și recompense și în afara contractului, cointeresarea colaboratorilor care ajută la dezvoltarea rețelei fiind continuă.

Achitarea impozitelor după comision cad în sarcina Colaboratorilor; Administratorul achită comisioanele contra facturilor emise pentru comision Colaboratorilor.

3.Evaluare și decontare:

Perioada de referință pentru decontare se consideră perioada începând cu ora 0 a primei zile din luna de referință, până la ora 24 a ultimei zile din luna de referință. Face excepție luna decembrie, când această perioadă are limitele între ora 0 a primei zile și ora 24 a zilei de 12. În cursul lunii nu este posibilă schimbarea de caregorie. La baza decontării stă Tabela de carieră valabilă (vezi pct.2.4).

Plățile se fac contra facturilor emise de către Colaborator, cu respectarea legislației financiar-contabile în vigoare. Drepturile bănești și evaluarea activității se comunică până la data de 30 a lunii următoare lunii de referință. Persoanele fizice pot achiziționa comisionul pe card bancar, depunând declarația fiscală, dar cel mult până la atingerea nivelului de Conducător rețea, ulterior fiind nevoie de trecerea contractului pe persoana juridică.

Orice reclamație legată de evaluarea decontării se înaintează, în scris, în termen de o săptămână de la primire, către Importator. La fiecare reclamație Importatorul răspunde în scris.

Plățile se fac numai în anul de referință. În caz de solicitare, se poate și cumulat, dar nu mai târziu de 20 decembrie. Plățile aferente anului de referință, cu excepția sumelor cuvenite pentru luna decembrie, se fac în anul următor, conform legilor în vigoare. În cazul în care Colaboratorul iese din afacere, rețeaua lui se conectează la sponsorul acestuia.

4. Răspunderi:

Firma Import Export Noemi S.R.L. posedă garanție pentru produsele METABOND. Condiția acestei asigurări este informarea precisă și corectă a consumatorului asupra folosirii corecte a produselor și include, de asemenea, obligativitatea anexării la fiecare produs a instrucțiunilor de utilizare în limba oficială. În caz de nerespectare a acestor condiții, firma Import Export Noemi S.R.L.   nu-și asumă răspunderea pentru daunele provocate de utilizarea necorespunzătoare a produselor. În astfel de cazuri este răspunzător Colaboratorul.

Regulamentul de Colaborare face parte integrantă în cadrul Contractului de Colaborare și este inclus în Setul de colaborator. S.C. Metabond Magyarorszag și S.C. Import Export Noemi S.R.L. – Administrator, își rezervă dreptul de a schimba Regulamentul de colaborare cu scopul îmbunătățirii Rețelei de Distribuție Metabond, în cazul schimbării regulilor și legilor de administrare.

*****TABEL DE CARIERA...

 

 

*Codul etic al Rețelei de Distribuție Metabond

 

*****Codul etic este anexa Regulamentului de colaborare, parte integrantă a acestuia, dar nu conține legile referitoare la funcționarea Rețelei de Distribuție Metabond.(dar ideal ar fi...!!!)

1. Codul Etic al Rețelei de Distribuție Metabond cuprinde acele principii de bază, activități, conduite pe care colaboratorii RDM, membrii și conducătorii rețelei de distribuție le acceptă, pentru ca persoanele care își desfășoară activitatea în rețeaua de distribuție să aibă rezultate bune, pe termen lung.

2. Oferta Rețelei de Distribuție Metabond (RDM) poate fi mediată numai de către acei colaboratori care posedă cunoștințele necesare despre rețeaua de valorificare.

3.Colaboratorul se pregătește pentru discuțiile de afaceri și este responsabil de definirea scopurilor reale ale celor interesați și de transmiterea exactă a condițiilor de cumpărare și de colaborare.

4. Colaboratorul crește renumele RDM și al colaboratorilor acesteia și se abține de la orice promisiune, al cărui conținut nu se conformează  regulamentului de colaborare și documentelor anexate.

5. Colaboratorul RDM acceptă decizia viitorului partener privind cumpărarea, persoana colaboratorului care face oferta și participarea în colaborare

6.Face rost de toate informațiile și îndrumările posibile privind activitatea lui în interesul său, al echipei sale și al viitorilor colaboratori.

7. Are grijă să transmită colaboratorilor săi și cumpărătorilor, în timp util, toate informațiile valabile pe care le deține.

8. Reprezintă firma având o înfățișare îngrijită, comportament corect, punctualitate și respectă persoanele prezente.

9. Colaboratorul își îndeplinește activitatea cu eficiență maximă, pe termen lung și cu regularitate, conform nivelului la care a ajuns.

10. Prin activitatea lui în cadrul rețelei de distribuție, fortifică încrederea de sine a colaboratorilor și a cumpărătorilor, se pregătește și îi pregătește pe colaboratori pentru o bună colaborare în rețea.

11. Își desfășoară activitatea în mod exemplar, are cunoștințe în domeniu și are un comportament model.

12. Colaboratorul, pretențios în activitatea desfășurată de el și de echipa lui, este conștient de faptul că poate desfășura o activitate de calitate numai într-un singur sistem MLM.


IMAGINI



 
 
CONTACT METABOND NT (Neamt&RO)

 arata tel , arata mobil
 arata email
 
reclama
powered by AAZ.ro © 2011 | Contul meu | Ajutor | ANPC | Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro

 
X